Geçmişten Geleceğe İTÜ
Dünyanın en eski teknik üniversitelerinden biri olan İTÜ’nün adı, mühendislik ve mimarlık öğretimi ile özdeşleşmiştir. İstanbul’un merkezi noktalarına konumlanmış 5 ayrı kampüste, 13 fakültede, 1 Konservatuvar, 67 lisans programı ve 7 enstitüde yüksek lisans ve doktora eğitimi vermektedir.
Üniversitemiz, bilimsel ve teknolojik sayısız ilerlemenin mimarı olarak bugüne dek ilkleri başarmış, teklere imza atmıştır. Bünyesinde 400’den fazla laboratuvar ve 17 araştırma merkezi bulunmaktadır. 25 akredite mühendislik programı ile dünyanın en fazla ABET Akreditasyonuna sahip üniversitesidir.
Uluslararası Ortak Lisans Programımıza katılan öğrenciler eğitimlerinin yarısını ABD’deki anlaşmalı üniversitelerde tamamlayarak çift diploma almaya hak kazanmaktadır. Birçok bölümde çift ana dal ve yan dal imkânı sunan üniversitemiz, 1000’e yakın anlaşmasıyla Türkiye’nin en fazla sayıdaki Erasmus değişim programına sahiptir.
İTÜ, bünyesindeki ARI Teknokent’te yürütülen 2500’den fazla Ar-Ge projesi ile bir bilim-sanayi-teknoloji yuvasıdır. Bunun yanı sıra “girişimcilik ekosistemi” olarak anılan İTÜ Çekirdek ile girişimci öğrenciler desteklenmektedir.
İTÜ’de İlk küp uydu, ilk elektrikli minibüs, hidrojen ile çalışan ilk tekne, ilk insansız otomobil, ilk yerli bilgisayar üretilmiştir. Ayrıca Türkiye’nin ilk televizyon yayını İTÜ’den yapılmış, ilk üniversite radyosu yine üniversitemizde kurulmuştur.
İTÜ’nün kurumsal tarihi, entelektüel hafızası ve sahip olduğu seçkin ortam, geçmişten geleceğe uzanan güçlü bir köprüdür. Çağın gereklerine uygun biçimde gelişimi, yenilikçi bakış açısı ve dünyayla ilişki kurmayı önemseyen yapısıyla İTÜ; dünün, bugünün ve yarının üniversitesidir.